Znaš li kakvog je okusa plant based tuna?

Michael Selden

Budućnost prehrambene industrije direktno je povezana s klimatskim promjenama, očuvanjem prirodnih resursa i održivim poslovanjem koje postaje temelj zelenih promjena. Poznato je koliko mesna industrija negativno utječe na globalno zagrijavanje, a uspjeh politika o zaštiti okoliša, spasu planeta i rješavanju problema ozonskih ruka, odgađa za nekoliko desetljeća.

Da su neki ovakav razvoj situacije već odavno predvidjeli, moći ćeš se uvjeriti na jubilarnom Weekendu na koji u sklopu inovativnog FoodTech Startup Competitiona, u organizaciji Infobipa, Maistra Hospitality grupe i Pepermint agencije, dolazi vizionar Michael Selden, suosnivač i izvršni direktor kompanije Finless Foods koja proizvodi riblje meso iz – pazi sad – biljaka.

Još su 2014. Selden i njegov fakultetski kolega Brian Wyrwas uz pivo razmišljali kako bi bilo dobro uživati u ukusnom mesu tune, a da zbog tog gurmanskog iskustva ni jedna tuna ne ugine. Tako se na temelju neumoljive strasti za inovacijama, ali i uz podlogu znanstvenih istraživanja koja su se tada provodila diljem znanstvene zajednice, rodila ideja o Finless Foods kompaniji koja je danas predvodnik u izgradnji zelenije budućnosti i očuvanju oceana te njegove flore i faune.

Osim što je na čelu najinovativnije tvrtke na području stanično uzgojene morske hrane, Selden je prilikom osnivanja kompanije kao svestrani poduzetnik privukao čak 3,5 milijuna dolara početnih sredstava, a zaslužio je i mjesto na prestižnoj Forbesovoj ljestvici 30 Under 30 za društveni utjecaj 2021.

Ako želiš otkriti pobjednika FoodTech Startup natjecanja, ali i iz prve ruke, na temelju iskustva Seldena kao predvodnika zelenih trendova saznati „Što ćemo jesti 2050?“, spakiraj kofer i #SAMODOĐI na Weekend – pripremili smo ti prave zelene poslastice!