Q&A

Kako bi vam što je moguće više olakšali i pomogli oko svih pitanja vezanih uz ovogodišnje izdanje Weekend Media Festivala, skupili smo nekoliko najčešćih pitanja koja nam postavljate .

Osobe koje su cijepljene cjepivom koje nije odobreno za upotrebu u EU (Sinopharm, Sputnik…) moći će na samom ulazu u prostor održavanja Festivala obaviti antigenski, tzv. brzi test, a negativan rezultat je uvjet za dobivanje Covid potvrde koja vrijedi 48 sati. Isto pravilo vrijedi za ostale sudionike koji nisu cijepljeni, preboljeli COVID niti imaju važeći PCR test.

Ovogodišnji #Weekend15 prilagođen je novim okolnostima. Uz osiguranu kotizaciju, uvjet za ulazak na Weekend Media Festival je EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti:

  • osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije,
  • osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa,
  • osobe koje su preboljele bolest COVID-19 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa.

Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor stare Tvornice duhana po cijeni od 75 HRK. Test vrijedi 48 sati te ga je nakon isteka potrebno ponoviti.

Dodatna pojašnjenja koja se odnose na informacije i uvjete izdavanja EU digitalne potvrde dostupne su i na eudigitalnapotvrda.hr.

Radno vrijeme akreditacijskog ureda i mjesta na kojem će se obavljati testiranja bit će objavljena naknadno. 

 

Organizatori kontinuirano prate epidemiološku situaciju te će se WMF održati u skladu sa svim propisanim mjerama. Također, osiguravanje svih preporučenih smjernica bit će omogućeno i s obzirom na činjenicu da će se festival održati na starom mjestu, u staroj Tvornici duhana, gdje je na raspolaganju veliki broj dvorana i prostor na otvorenom koji svojim površinama zadovoljavaju sigurnosne kriterije te je lako održavati preporučenu fizičku distancu. 

Od svih posjetitelja očekujemo odgovorno ponašanje. U kontinuiranoj smo komunikaciji sa Stožerom civilne zaštite kako bismo bili spremni na sve. Apeliramo na sve sudionike na pridržavanje svih propisanih mjera zaštite jer na taj način štite sebe i ostale sudionike.

U svakom slučaju računamo da će se Weekend 2022. održati. No, ako dođe do promjena, vraćamo cjelokupni iznos uplate. 

Očekivanja su nam u skladu s Vladinim mjerama i smjernicama, te u ovom trenutku očekujemo manji broj ljudi nego prijašnjih godina. Naravno, ovogodišnji Weekend Media Festival planiramo u skladu s razvojem zdravstvene situacije. Bilo kako bilo, na festivalu će biti primijenjene sve sigurnosne mjere, bez obzira na broj ljudi.

© 2021. Sva prava pridržana Weekend Media Festival.

Najbolja ponuda za najbolji Weekend u godini! Uz kupnju paketa za smještaj, kotizacija gratis!