Weekend.16. donosi: 80 godina u objektivu Slobodne Dalmacije

Uz zanimljiva predavanja, panele i govornike, Weekend donosi i dozu umjetnosti i kulture. Za vrijeme trajanja festivala posjetitelji će moći razgledavati vrijedne uspomene arhiva najdugovječnijeg dnevnog lista u Hrvatskoj – Slobodne Dalmacije – na izložbi pod nazivom „80 godina u objektivu“.

Na Expo stageu i Open Air stageu u staroj Tvornici duhana prikazivat će se desetljećima prikupljena remek-djela domaćih majstora, a stare fotografije, baš poput vremenske kapsule, odvest će posjetitelje u neka druga, prošla vremena. Svi zainteresirani imat će priliku vidjeti kakav je život bio proteklog stoljeća i kako su oči starih majstora i umjetnika zabilježile detalje svakodnevnog, realnog života. „Slobodna“ je tijekom godina formirala čitav niz vrhunskih novinara, kao i fotoreportera čiji će maleni presjek biti predstavljen na ovoj nostalgičnoj izložbi u Rovinju.

Ova izložba savršeno kontrira izložbi „Zagreb Art Singularity: When AI Meets Creation“ koju potpisuje umjetna inteligencija, čime Weekend.16 puža jedinstveno putovanje od prošlosti do budućnosti.