Legenda kultnih „Simpsona“ David Silverman na Weekendu.16

Poseban gost ovogodišnjeg Weekenda bit će David Silverman, konzultant, producent, animator i redatelj mnogima omiljene serije „Simpsoni“.

Animirana je to serija koja kroji povijest još od 1990. godine, a do današnjeg dana su ostali jedna od najdugovječnijih i najuspješnijih zabavnih franšiza. O njezinom globalnom uspjehu govori i činjenica da će uskoro krenuti s prikazivanjem 35. sezone, kao i činjenica da su osvojili čak 35 nagrada Emmy, 35 nagrada Annie, 9 Environmental Media Awards, 7 People’s Choice nagrada i 13 Writers Guild of America nagrada. Uz to, Silverman i Simpsoni su bili nominirani za Oscara za epizodu „The Longest Daycare“.

The Simpsons

Mislim da mogu govoriti u ime svih nas koji radimo na Simpsonima da smo zadivljeni dugovječnošću serije i međunarodnom uspjehu. Uz to, jako se veselim posjetu Rovinju i Hrvatskoj. Ovo će mi biti prvi put u Rovinju i znam da će biti fantastično iskustvo“, najavio je Silverman prilikom svog dolaska na Weekend.

The Simpsons

Povod njegova dolaska u Rovinj je i rebranding FOX kanala u STAR Channel pa će tako posjetitelji Weekenda moći posjetiti i brendirani kutak STAR Channela, gdje će se imati priliku fotografirati s omiljenim likovima animirane obitelji te osvojiti posebne nagrade.