FoodTech Startup Competition na Weekendu

Mreža ljudi koju kontinuirano gradimo naše je najveće bogatstvo. Osim po atraktivnim i uvijek inovativnim predavanjima te fantastičnoj zabavi, Weekend Media Festival uvelike je poznat kao idealna prilika upravo za networking, što će potvrditi svaki njegov posjetitelj. Velikani hrvatske ekonomije, Maistra Hospitality Group i Infobip u suradnji s Pepermint agencijom itekako dobro znaju važnost networkinga te su svojim udruživanjem pokrenuli jedinstveni projekt FoodTech Startup Competition. Cilj projekta je okupiti najrelevantnije startupove koji svojim radom uvelike doprinose rješavanju najsuvremenijih izazova prehrambene i ugostiteljske scene, a među domaćim, regionalnim i europskim startupovima traže se oni čija ponuda proizvoda ili usluga ne donosi rješenje samo pojedinačnim segmentima industrije, već potiču transformaciju svih uključenih u cijeli lanac vrijednosti.

Glavni kandidati su tvrtke usmjerene na proizvodnju, isporuku, prilagodbu zdravstvenim potrebama potrošača, kao i one koje nude nova viđenja i načine upravljanja hotelima, restoranima i kafićima. Natjecanje traži startupove čije djelovanje pripada jednoj od sedam kategorija, a to su Agriculture Tech (proizvodi i rješenja koja pomoću tehnologije poboljšavaju kvalitetu uzgoja i učinak), Food Science (prehrambeni proizvodi koji odgovaraju zdravstvenim potrebama potrošača, transparentnosti sastojaka i brizi za okoliš), Food Product i Health Coaching (pomaganje klijentima da steknu bolji uvid u ono što je “dobro za mene”), Food & Hospitality services (otkrivanje novih načina upravljanja poslovanjem hotela, restorana i kafića, uključujući inovacije u procesima odnosa s klijentima), Food Supply Chain & Retail (stvaranje novih iskustava kupnje, digitalizacija opskrbnog lanca u maloprodaji hrane), Food Delivery (novi načini rješavanja izazova isporuke i potražnje u prehrambenoj industriji) i Food Waste (inovativni načini smanjenja bacanja hrane u različitim područjima prehrambene i ugostiteljske industrije).

FoodTech Startup Competition će sudionicima i u konačnici pobjednicima natjecanja pružiti prijeko potrebnu odskočnu dasku kako bi inovativne ideje pretvorili u održiva rješenja, a svi zainteresirani postojeći startupovi kao i oni koji su tek u nastojanju, mogu se prijaviti do 15. kolovoza na linku, gdje mogu pronaći i sve ostale informacije. Pobjednik natječaja imat će jedinstvenu priliku razviti svoja znanja sudjelovanjem u „Mentoring Bootcampu“ s timom relevantnih stručnjaka partnera natječaja, online ili uz posjet Infobip Pangea Campusu u Vodnjanu. Osim toga, uz priliku za učenje u stimulativnom okruženju uz neke od najvećih profesionalaca industrije, na raspolaganju će imati 20 tisuća eura u protuvrijednosti korištenja Infobipove globalno nagrađivane komunikacijske platforme u oblaku te druge vrijedne nagrade partnera natječaja. Pobjednici će biti poznati upravo na Weekend.15, zato se prijavi, umreži i #SAMODOĐI.