AI (su)potpisuje video Weekenda.16 i fascinantnu izložbu koja stiže u Rovinj

Nekima kontroverzna, drugima intrigantna i korisna, umjetna inteligencija neizbježno postaje dijelom naših života. S ciljem demonstriranja vedre i kreativne strane AI-a, posjetitelji Weekenda.16 imat će priliku uživati u prvoj svjetskoj izložbi koju je kreirala umjetna inteligencija i  svjedočiti spajanju kreativnosti i naprednih tehnoloških dostignuća.

Nakon što je Weekend još jednom potvrdio da prati i diktira trendove te je pomoću korištenja kreativnosti AI tehnologije stvoren ovogodišnji promotivni video kojeg možete pogledati ovdje, izložba pod nazivom „Zagreb Art Singularity: When AI Meets Creation“ predstavit će se u Rovinju u formatu vizuala klasičnih umjetničkih djela.

Autorstvo ove izložbe potpisuje sam AI, zajedno s Acom Momčilovićem, njezinim organizatorom i suosnivačem Global AI Ethics Institute, a nastala je s idejom približavanja trenutnih dosega umjetne inteligencije javnosti vizualnim putem, koji je najlakše doživjeti, te pokazivanja kako nema prostora strahu od umjetne inteligencije, već se njezin potencijal treba prepoznati i iskoristiti. Prije Rovinja, izložba će imati premijeru u zagrebačkom Hotelu Zonar 8. rujna.