Hrvoje Krešić

Nova TV
Reporter

Hrvoje Krešić, jedan od najistaknutijih domaćih televizijskih novinara, pridružuje se informativnom timu Nove TV u veljači 2022.

Rodom iz Neuma, studirao je hrvatski jezik i antropologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Novinarstvom se počeo baviti 2005. godine, u zagrebačkom dopisništvu Novog lista gdje je proveo šest godina, a 2011. prelazi na RTL gdje započinje svoju karijeru televizijskog reportera. U potrazi za novim izazovima, 2017. godine s RTL-a prelazi na news kanal N1. Novinarstvo je usavršavao na Sveučilištu u Oxfordu, na prestižnom Reutersovu institutu za novinarstvo, a tijekom svoje 16-godišnje karijere izvještavao je za velike svjetske kuće poput CNN-a. U informativnim minutama Nove TV gledamo ga od veljače 2022. 

Krešić se specijalizirao u praćenju domaće politike i gospodarstva, ali i vanjskopolitičkih događaja poput predsjedničkih i parlamentarnih izbora europskih zemalja ili važnih gospodarskih skupova. Između ostalog, izvještavao je i iz Vatikana 2013. godine o odlasku pape Benedikta XVI. te o izboru pape Franje te o događajima s Bliskog Istoka 2009. godine, posebice iz Pojasa Gaze. 

Poznat je po svojim javljanjima uživo, intervjuima s visokim domaćim i svjetskim političkim dužnosnicima, ali zasigurno i osjetljivim pitanjima koja se ne libi postavljati političarima, inzistirajući da na njih i odgovore. Za svoj je rad dobio važna priznanja i nagrade struke, među kojima su i nagrada HND-a za tiskano novinarstvo 2009. godine, potom nagrada HND-a za televizijsko novinarstvo 2015. godine te konačno 2018. nagrada HND-a za novinara godine. Dobitnik je i nagrade „European Young Journalist“ za 2008. godinu.

„Novinarstvom sam se počeo baviti slučajno, no jednom kad taj crv uđe čovjeku pod kožu – nema povratka. Mogućnost traženja odgovora, vječnog otkrivanja nečeg novog, suočavanja s činjenicama… Malo je zanimanja koja čovjeku nude sve to što mu nudi novinarstvo, i iz današnje mi je perspektive jako teško zamisliti da bih ikada mogao raditi bilo što drugo.“

Hrvoje Krešić