Joško Lokas

HRT
Voditelj i producent

Lokas, Joško, autor, producent, scenarist, urednik i voditelj (1971). Televizijsku karijeru započeo 1994. godine na OTV-u. 1995. godine prelazi na HRT u nedjeljni show Bravo kao voditelj. Od 1997. radi kao autor, urednik, voditelj i producent na brojnim televizijskim projektima kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. U televizijskim produkcijama sudjelovao samostalno ili preko nezavisnih producentskih kuća. Iz zabave se okušao i tumačeći razne likove u hrvatskim serijama “Novo doba”, “Luda kuća” i “Sinđelići”. 

Iste 1997. godine zajedno s partnerima osmišljava kviz Upitnik kojeg ujedno i vodi. Kviz Upitnik je za svoga trajanja (1997 – 2004) bio jedna od najgledanijih i najutjecajnijih emisija u eteru HRT-a otvorivši i promijenivši poimanje javne televizije za vremena koja dolaze. Kviz Upitnik je jedan od rijetkih proizvoda koje otkupila jedna američka tvrtka (King World) tada vlasnici najuspješnijih televizijskih game show formata. 

Uz spomenuti kviz Upitnik, kao autor potpisuje formate Diplomac, HNL manager, Večeras s Joškom Lokasom 341, Dvornikovi, Mamutica, 20pet i Šifra. 

Od 1997. godine uređuje Upitnik, Diplomac, Jeopardy, 341, Derbi, Večeras s Joškom Lokasom, 5 minuta slave (za Branka Đurića Đuru), Dvornikovi, Kod Ane, Policijska Patrola, Ostati živ, 20pet, Šifra itd. 

Za vođenje Upitnika četiri godine za redom (1998. – 2001.) osvojio nagradu Večernjakova ruža za najbolje TV lice.  

Još vodio Altera (OTV), Serbus Zagreb (OTV), Kratki rezovi (OTV), Bravo (HRT), Skrivena kamera (HRT), Upitnik (HRT I Nova TV), Diplomac (HRT), Jeopardy (HRT), Večeras s Joškom Lokasom (HRT), The Match (HRT), Šifra (HRT) itd. 

Produkcijom se bavi već duži niz godina i to na projektima Upitnik, Jeopardy, Večeras s Joškom Lokasom, 5 minuta slave, Dvornikovi, Kod Ane, Policijska patrola, Ostati živ, 20pet, Šifra ali i igranih televizijskih serija Operacija Kajman (Nova TV) i Mamutica (HRT). 

2004. godine kao jedan od osnivača osniva tvrtku Drugi plan. 

Od 2014. godine radi na osmišljavanju evenata za različite marketinške agencije. 

2015. godine sudjeluju u organizacijskom timu trke Red Bull Air Race u Rovinju kao area manager Sky Loungea i Race CLUB-a. Iste godine na natječaju prolazi koncept DD Produkcije za koju je osmislio, a kasnije organizirao i realizirao projekt otvaranja D Resorta, prve marine za mega jahte u Hrvatskoj u vlasništvu Dogus grupe 

2015. godine uređuje Ja mogu sve (RTS) za tvrtku Emotion. 

2016. godine kao urednik pokrenuo game show Kolo sreće u Srbiji.  

2016. godine s partnerima osmišljava i pokreće game show Šifra za HRT. Kviz se emitirao 3 sezone. 

2018. godine prelazi u tvrtku DD Produkcija s kojom radi na osmišljavanju, organizaciji i produkciji evenata. Kroz DD Produkciju radi za Algebru (jedno od najprestižnijih visokih učilišta u HR), Booking.com, Siemens, A1, Ford, Hyundai, Infiniti, Gospodarsku komoru, Crveni križ, ZABU, Fortenovu, Gemmu, ali i za mnoge druge. 

2018. godine kao autor, producent i scenarist mini serije Nestali, kroz tvrtku Clinica studio d.o.o., prolazi na natječaju HRTa za Igranu mini seriju (proizvodnja djela)  

2019. godine producira mini seriju Nestali. 

2019. godine počinje voditi kviz Potjera (Chase) na HRTu. 

2021. godine serija Nestali osvaja nagradu Zlatni studio kao najbolja domaća TV serija. 

2021. godine producira drugu sezonu mini serije Nestali 

2023. godine serija Nestali osvaja nagradu Zlatni studio kao najbolja domaća TV serija 

2023. godine počinje voditi kviz Superpotjera (Beat The Chasers) na HRT-u 

  • Panel
Joško Lokas