Ana Bačić

Presido
Director, Privacy and Data Protection Professional, Privacy Strategist

Ana Bačić je iskusna pravnica specijalizirana za zaštitu (osobnih) podataka, privatnost, AI i IT tehnologije. Vodi projekte vezane uz GDPR za klijente koji se nalaze u više od 27 zemalja svijeta, sve sa vizijom da privatnost i zaštita osobnih podataka postanu dio poslovanja koji doprinosi konkurentnosti i poboljšava poslovne rezultate.

Pravni tim Presida pod Aninim vodstvom savjetovao je klijente koji zajedno obrađuju više desetaka milijuna osobnih podataka iz širokog spektra visoko zahtjevnih industrijskih sektora uključujući i financijski, energetski, telekomunikacijski, istraživanje tržišta, klinička ispitivanja, ugostiteljski, hotelijerski,  farmaceutski, javni i dr.

Konstantnim usavršavanjem Ana uspješno prati sve pravne  trendove, osobito u svijetu GDPR-a te osigurava svojim klijentima sigurnost, preciznost i olakšanje pri donošenju poslovnih odluka. Ana predaje na tuzemnim i inozemnim konferencijama, sudjeluje u različitim radnim skupinama za izradu propisa, aktivni je član mnoštva udruženja, zajedno sa pravnim i IT timom na raspolaganju je klijentima 24/7 te strateški promišljajući uvijek korak ispred nadzornih tijela.

Ana je zasigurno jedna od vodećih pravnih stručnjakinja na području zaštite osobnih podataka i AI tehnologije koja ima puno toga za reći i puno znanja i iskustva za prenijeti drugima kako bi im olakšala ˝borbu˝ sa regulatornim zahtjevima.

AnaBačić