ŠTO?
GDJE?
Dvorana Radni Vikend
KADA?
25.09. Subota /
17:30h

Teorije zavjere 21. stoljeća: cyber rat između istine i laži

Knjiga „Teorije zavjere 21. stoljeća“ novinara, scenarista, redatelja i producenta Velimira Grgića odmah je po objavljivanju, uzburkala duhove među čitateljskom publikom u Hrvatskoj.

Živimo u doba dosad neviđene inflacije informacija, ali i dezinformacija. Posebno je to došlo do izražaja u posljednje dvije godine pandemije. I o pandemiji i o koronavirusu, a potom i o prednostima i manama cjepiva i cijepljenja dobivali smo najrazličitije i kontradiktorne vijesti iz svih mogućih komunikacijskih kanala. Usporedo s tim pojavile su se i „teorije“ o 5G mreži, pojavio se i QAnon te u novijoj povijesti zapravo nezamislivi razgovori i promišljanja o – zemlji koja je ravna ploča, ali i pticama „koje zapravo ne postoje, nego su – dronovi“.

Što je u toj kakofoniji vijesti istina a što laž, kako smo došli do toga da vjerujemo u sve ili ništa, kako smo se doveli do toga da za svoju „istinu“  ratujemo u cyber prostoru (a možda i van njega) –   to nam pokušava otkriti Grgićeva knjiga.

Jednostavno, pregledno i kronološki, no istodobno i uzbudljivo, Grgić nam – prvi u Hrvatskoj –  na jednom mjestu nudi cjelovit pregled i kronologiju fenomena koji su nas doveli do toga da živimo u vremenu kada nijednu informaciju i vijest ne možemo i ne smijemo uzimati – zdravo za gotovo.

SUDIONICI

MODERATOR

(USKORO ĆE BITI OBJAVLJEN)