Vuk Vuković dat će na Weekendu odgovore na goruća ekonomska pitanja

Vuk Vuković

U vremenu oporavka nakon pandemije i aktualne krize koja je dodatno pojačana ratom u Ukrajini, svakodnevno smo izloženi navali pitanja o inflaciji, mogućoj europskoj nestašica plina, rastu cijena hrane i ostalih potrepština. Što nas čeka u 2023. godini,  kako se prilagoditi novim okolnostima i neizvjesnosti koja ju prati otkrit će nam najpoznatiji makroekonomist naših područja, Vuk Vuković.

Osim što ga javnost poznaje kao vrsnog ekonomista koji u medijima komentira aktualna zbivanja, Vuković je doktor znanosti koji savršeno spaja akademsko znanje i poslovno iskustvo. Doktorirao je političku ekonomiju na čuvenom Oxfordu, a magistrirao je na prestižnom LSE-u. U skoroj budućnosti izaći će i njegova knjiga „Elite Networks and Inequality“ koju je napisao temeljem doktorata. Nadaleko prepoznat u poslovnom svijetu te na platformi Maven drži Macro & Anti-Macro online tečaj za investitore. Suosnivač je i direktor dviju tvrtki, a to su Oraclum koja je uspješno predvidjela pobjedu Trumpa i Bidena, Brexit, baš kao i niz ekonomskih trendova nastalih u jeku pandemije, te Clout&Wolf – rejting agencije u čijem je fokusu modeliranje rizika financijske imovine. 

Bez daljnjeg, 2022. bit će zapamćena kao godina u kojoj je eskalirala inflacija, u kojoj je počelo ispuhivanje mjehura na financijskim tržištima i u kojoj središnje banke dizanjem kamata da sruše inflaciju, guraju ekonomije u recesiju. Slijedom navedenog, na Weekend nedvojbeno dolazi najrelevantnija osoba ovih prostora i šire za pojašnjavanje novonastale situacije i davanje odgovora na goruća ekonomska pitanja. Više doznajte na linku.