Stupa li aktivizam ponovno na scenu, ili nikad nije ni sišao?

Kada kažemo aktivan život to se više ne odnosi samo na fizičku rekreaciju. Iako je ona i dalje bitna, javni društveni aktivizam postao je jednako važan. Djelovanje s ciljem općeg dobra trebao bi biti glavni cilj u politici, no kada političari zakažu tada bi građani trebali nastupiti.

Asja Krsmanović

Sve je započelo pokretima kao što su Metoo, Black lives matter te s radom mlade aktivistice Grete Thunberg. Nakon njih, u Hrvatskoj i BIH počinju se također javljati pokreti i udruge koje pozivaju na promjene – Spasi me, SOS Zagreb, Možemo i Nisam tražila.

Vesna Blašković

Kako se aktivizam vratio na scenu? Kolika je njegova važnost te što točno aktivizmom postižemo? Na sva ta pitanja odgovaraju Jelena Veljača (Spasi me), Vesna Blašković (SOS Zagreb), Sandra Benčić (Klub Zeleno-lijevi blok) i Asja Krsmanović (Nisam tražila) na panelu Aktivirajmo promjene! na Weekend Media Festivalu u Rovinju. Panel počinje u 11.15 sati u subotu 25. rujna, dok festival traje od 23. rujna do 26. rujna.

Powered by Deutsche Welle

Sandra Benčić

Ovogodišnji #Weekend14 prilagođen je aktualnim okolnostima. Uz osiguranu kotizaciju, uvjet za ulazak na Weekend je EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze te osobe koje su preboljele bolest COVID-19 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor stare Tvornice duhana.