Što te očekuje na 14. Weekendu?

Weekend je ove godine za tebe pripremio paletu tema putem kojih ćeš ući u svijet znanja i zabave. Pod sloganom #živioživot obilježit će se ljubav, povezanost i prijateljstvo koje je u posljednjih godinu dana palo u drugi plan te će posjetitelji doživjeti najbolji weekend u godini uz razne zanimljive sadržaje koje je WMF pripremio.

Goran Bogdan


U petak, 24. rujna, Weekend Media Festival otvaraju poznati svjetski putnik Kristijan Iličić (Nomadik Travel), utjecajne influencerice Ella Dvornik-Pearce i Erna Saljević (Diva is Back) i balkanski TikToker Dario Marčac u panel raspravi „Influenceri – trgovci utjecajem“ u kojoj će otkriti tajne influencer marketinga. Nikola Dujmović iz Spana opisat će njihov poslovni put „Od garaže do burze: Span – prvi IT izlaz na burzu“, a najpoznatiji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, trostruki europski prvak, jedriličar Ivan Kljaković Gašpić i višestruko nagrađivani hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc raspravljat će o tome koliko sport i događanja kao što su Snježna kraljica, WRC i ACI Sail doprinose promociji Hrvatske u svijetu.

Manfred Spitzer


Poznati njemački psihijatar Manfred Spitzer će svojim predavanjem pod nazivom „Epidemija pametnih telefona: Prijetnja zdravlju, obrazovanju i društvu“ na nešto drugačiji način prikazati svima dobro poznatu temu – problematičan utjecaj tehnologije na svakodnevni život, dok će kazališni, televizijski i filmski glumac Goran Bogdan govoriti na temu „Influencer celebrity – biti ili ne biti“ te odgovoriti na pitanja moraš li biti celebrity da bi bio influencer i obratno. Ivan Petrović (Exit Festival), Jovan Marjanović (Sarajevo Film Festival), Tomislav Radoš (HGK) i Joe Bašić (Ultra Europe) raspravljat će o tome „Kako festivali mijenjaju destinacije?“ te iz prve ruke govoriti o utjecaju festivala na turizam i život gradova. Poznata regionalna TV lica Jovana Joksimović (K1), Zoran Šprajc (RTL) i Zoran Kesić (Nova S) govorit će o sveprisutnijem infotainmentu u televizijskom sadržaju.


Istoga dana, Amerikanac hrvatskih korijena, jedan od najpoznatijih sportskih producenata u SAD-u, Pete Radovich, objasnit će kako je sport ostao jedini pravi reality i kako je prodao nogomet Amerikancima u svom pitchu „Sport – The best reality TV in the world“.

Nagrađivani hrvatski kreativni direktor, suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Grey, Davor Bruketa i Marko Matejčić, direktor za strateško planiranje iz MediaComa, hrvatski dobitnici Canneskog lava, otkrit će „Kako osvojiti Cannes lava“. 

Ivica Kostelić

Posljednje godine na svjetskoj razini obilježio je aktivizam, brojne udruge i građani pobunili su se protiv raznih nepravdi u društvu, a upravo o aktivizmu govorit će osnivačica inicijative Spasi me Jelena Veljača, zastupnica u Hrvatskom saboru Sandra Benčić (Možemo), Nevena Rendeli i Vesna Blašković, osnivačice udruge SOS Zagreb te Asja Krsmanović, sarajevska glumica i jedna od pokretačica inicijative Nisam tražila.


Uvjet za ulazak na Weekend Media Festival je EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti cijepljene osobe, osobe koje su preboljele Covid-19 u posljednjih 180 dana ili osobe koje imaju negativan test. Antigenski, tzv. brzi test bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor stare Tvornice duhana.