Sreću, molim

Kristina Štedul Fabac / Pixsell

Neumorni zagovornik sreće, Aljoša Bagola, bivši slovenski kreativni direktor, priznati stručnjak za osobni razvoj i autor knjiga, svojim je inspirativnim predavanjem „Sreću, molim“ oduševio sve prisutne. Pozabavio se izazovima s kojima se susrećemo i svim onim zamkama u koje se često uhvatimo u današnjem užurbanom svijetu koji obiluje inovacijama u tehnološkoj sferi.

Predstavio je duboke uvide o tome kako moderna tehnologija često zamjenjuje pravu sreću površnim zadovoljstvima i uspjehom te je naglasio važnost suočavanja s izazovima i strahovima, kao i potrebu da se otvorimo vlastitim emocijama kako bismo postigli istinsku sreću. Predavanje je obogatio praktičnim savjetima o osobnom razvoju i sreći, ostavivši sve sudionike inspiriranima i potaknutima na preispitivanje vlastitih obrazaca ponašanja te traženje istinske sreće u svojim životima.

„Svi mi pokušavamo, uglavnom metaforički, pronaći sebe. No, zaboravljamo da ukoliko želimo pronaći sebe, prvo moramo razumjeti sebe. Mogu vam iz osobnog iskustva reći, iz najmračnijeg razdoblja života, da je potrebno puno hrabrosti za odlučiti se na istraživanje onoga što se krije duboko u nama samima“, istaknuo je Bagola.

Današnja tehnologija često nas stavlja u situaciju da moramo biti uvijek dostupni na svojim mobilnim uređajima, a poruke i pozivi često započinju isprikama zbog toga što na poruku nismo odgovorili odmah, već nakon određenog vremena. No, razlog leži u činjenici što smo naviknuli biti uvijek dostupni. 

„Smisao života nije u tome što ostavljamo iza sebe, nego u tome što život ostavlja u nama. Trebamo naučiti kako voljeti više, a brinuti manje. Trebamo prihvatiti neuspjeh kao potrebu za uspjehom i ne trebamo se bojati ako razočaramo druge jer nismo ovdje da ugađamo ljudima. Naravno, drugi nas mogu inspirirati, ali ne trebamo ih oponašati, već živjeti i uvjeriti se u svoju svrhu“, zaključio je svoje predavanje Bagola.