Regionalni natječaj za najbolji originalni filmski scenarij

U okviru 14. Weekend Media Festivala, „Apollon“ – online platforma za gledanje stranih i domaćih filmova i serija s prijevodom na sve regionalne jezike, objavljuje natječaj za najbolji originalni scenarij iz regije u okviru projekta „Apollon – 52 filma“. 

Na natječaj se mogu prijaviti dramaturzi, sve osobe sa završenom Akademijom dramske umjetnosti te svi oni koji su vješti u pisanju i koji imaju dobru ideju, bez obzira na državljanstvo i uzrast. Svoju prijavu uz raspisani scenarij u PDF/Word formatu možete poslati na mail adresu prijave@apollon.rs.

Sve zainteresirane osobe koje nemaju raspisan scenarij već samo ideju koju žele dodatno razraditi i predstaviti, imaju mogućnost putem mail adrese prijave@apollon.rs dogovoriti sastanak s Igorom Turčinovićem – direktorom Pinkovih filmskih studija “Pink Films International”, gdje će dobiti priliku za 15 minutnu pitch prezentaciju svoje filmske ideje na „Apollonovom” štandu u okviru 14. Weekend Media Festivala – 24, 25. i 26. rujna 2021. godine u periodu od 11:00 do 16:00 sati.

Neki od kriterija po kojima će se ocjenjivati prijavljeni projekti su:

  • općeniti interes u kulturi i ciljevima natječaja,
  • kvaliteta i inovativnost sadržaja,
  • resursi potrebni za realizaciju projekta,
  • utjecaj projekta na kvalitetu kulturnog života zajednice te
  • komercijalni karakter samog scenarija.

Stručna komisija provodit će ocjenjivanje svakog prijavljenog projekta na osnovu navedenih kriterija, a rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije 60 dana od dana završetka podnošenja prijava.

Pobjednički scenarij Apollonovog natječaja bit će otkupljen te realiziran u dugometražni film u suradnji s „Apollon“  produkcijom, a sam film će biti moguće pogledati na online platformi „Apollon“.

Uvjet za ulazak na Weekend Media Festival je EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti cijepljenje osobe, osobe koje su preboljele Covid-19 u posljednjih 180 dana ili osobe koje imaju negativan test. Antigenski, tzv. brzi test bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor stare Tvornice duhana.