Bob Garfield

Bob Garfield je kritičar, esejist, komentator, međunarodni predavač i neumorni sudionik na raznim medijskim platformama. Dugogodišnji je suvoditelj emisije “On the Media” na WNYC i putujući dopisnik za NPR-ovu emisiju “All Things Considered”. Također je pokrenuo seriju podcasta “The Genius Dialogues” za Audible i bio je suosnivač iznimno popularnog podcasta “Lexicon Valley”. Kreirao je i podcast “Bully Pulpit” te sada suvoditelj tjednog podcasta “Future Forward”.

Tijekom 25 godina pisao je kolumnu AdReview za Advertising Age, koja je izazivala strah, utjecala na karijere i poslovne odluke, ali nikada nije riješila probleme kreativnog procesa. Garfield je dugogodišnji analitičar za ABC News. Bio je stalni gost na Financial News Network, CNBC-jevom “Power Lunch” i “Adam Smith’s Money Game” na PBS-u, kao i analitičar političkog oglašavanja za CBS.

Bio je kolumnist ili dopisni urednik za Washington Post Magazine, The Guardian, Civilization, Folio, MediaPost i stranicu s mišljenjima u USA Today. Također je pisao za The New York Times, Playboy, Atlantic, Sports Illustrated, Wired i mnoge druge publikacije.

Garfield je autor osam knjiga, uključujući “The Chaos Scenario” iz 2009. godine, u kojoj je točno predvidio bolan kraj industrija koje čine njegov izvor prihoda.

Kao predavač, panelist i voditelj, pojavio se u 37 zemalja na šest kontinenata, uključujući mjesta kao što su Kennedy Center, američki Kapitol, Rainbow Room, Broadwayjevo Hudson kazalište, Smithsonian, kasino Circus Circus, Ryman Auditorium u Nashvilleu (Grand Ole Opry), Ujedinjeni narodi, te sveučilišta Harvard, Yale, Columbia i Princeton, i nezaboravno, ring za tajlandski kickboxing u Cape Townu, Južna Afrika.

Bio je gostujući predavač na Školi za komunikaciju Annenberg na Sveučilištu Pennsylvania i stariji suradnik na SEI Centru za napredne studije menadžmenta na Wharton školi Sveučilišta Pennsylvania.

Bio je osnivački direktor, u suradnji s Annenbergom, Medijskog summita budućnosti i suosnivač Projekta Purpurna demokracija.

Garfield je napisao i izveo “Ruggedly Jewish”, kazališni one-man show koji je naizmjenično gostovao po Sjedinjenim Državama. Također je suautor “Tag, You’re It”, razigrane country pjesme koju izvodi Willie Nelson. Nažalost, napisao je i epizodu kratkotrajne humoristične serije na NBC-u “Sweet Surrender”.

Bila je loša.

Bob Garfield By Andrew French