Ali Fenwick

Dr. Ali Fenwick stručnjak je za ljudsko ponašanje i tehnologiju. Preko dvadeset godina proučava um i ljudsko ponašanje, i akademski i profesionalno. Dr. Fenwick je profesor organizacijskog ponašanja i inovacija na vrhunskoj poslovnoj školi gdje posljednjih 10 godina predaje rukovoditeljima iz cijelog svijeta kako primijeniti psihologiju na poslu, u društvu i u osobnim životima kako bi ostvarili više sreće i uspjeha. Kao profesor, provodi i znanstvena istraživanja i nadzire doktorske kandidate u području organizacijske psihologije, razvoja ljudskih potencijala i umjetne inteligencije.
Dr. Fenwick je osnivač i generalni direktor LEAD TCM&LTM — Centra za primijenjene bihevioralne znanosti i tehnologiju, što je 2013. bila jedna od prvih savjetodavnih agencija za razvoj ljudskih potencijala specijaliziranih za područje primijenjene psihologije i tehnologije. Kroz taj centar, dr. Fenwick je savjetovao i privatni i javni sektor o tome kako primijeniti bihevioralne znanosti u poslu i društvu kako bi se postigli pozitivni i održivi ishodi. Godine 2024. centar je preimenovan u Dr. Fenwickov laboratorij za ljudsko ponašanje i tehnologiju i fokusirao se na provođenje psiholoških i bihevioralnih istraživanja, te pružanje treninga, radionica, procjena, savjeta i drugih resursa s ciljem osnaživanja ljudskih odnosa, unapređivanja dobrobiti i učinka, te upotrebe tehnologije na odgovoran i etički način.
Poznat na internetu kao moderni psiholog, dr. Fenwick je skupio milijune pratitelja na društvenim mrežama kroz svoje zanimljive sadržaje, koji predstavljaju ljudsko ponašanje i psihologiju globalnoj publici na kreativan i jedinstven način. Kroz kombinaciju znanosti, osam riječi mudrosti, moderne perspektive, humora, glazbe, tehnologije i kreativnog dizajna, objašnjava složene teme na pristupačan način, što je rezultiralo masovnom promjenom u ponašanju i mentalnom sklopu među mnogim njegovim pratiteljima. Svrha dr. Fenwicka je da učini svijet boljim mjestom. Dr. Fenwick i njegov tim nastoje pronaći nove načine za postizanje ovih ciljeva koristeći tehnologiju (uključujući društvene medije) u današnjem digitalnom svijetu. Godine 2023. Dr. Fenwick je proglašen jednim od 20 najutjecajnijih glasova u području umjetne inteligencije te transformacije ljudi i poslovanja.