Stjepan Orešković

M+ grupa
Znanstvenik, sveučilišni profesor, suvlasnik M+ grupe

Prof. Stjepan Orešković iznimno je uspješan i biznismen i znanstvenik koji smatra da su obrazovanje i znanost temelj i poslovnog ali i svakog drugog uspjeha u životu. Zato je i njegova zadnja velika investicija vezana uz jednu od najinovativnijih poslovnih škola u Europi – IEDC Bled School of Management.

A o biznisu Stjepan Orešković itekako ima što kazati – njegova tvrtka M+Grupa izrasla je u globalnog igrača i postala drugi najveći hrvatski poslodavac – zapošljava više od 11 tisuća ljudi u 15 zemalja svijeta, a posluje na 62 svjetska tržišta. Među ulagačima u M+ Grupu su hrvatski mirovinski i investicijski fondovi, te Mid Europa Partners, vodeći ulagač u ovom dijelu Europe sa sjedištem u Londonu.

Istodobno prof. Orešković uz obaveze redovnog profesora na Medicinskom fakultetu u Zagrebu predaje ili vodi istraživanja s najuglednijim svjetskim sveučilištima, od Harvarda do Sorbonne i Bocconija. Glavni je znanstveni istraživač Pfizerova projekta Global Grand,  radovi su mu objavljeni  kod  najvažnijih svjetskih izdavača poput Cambridge University Pressa i u British Medical Journala, a Lancet je naveo njegove javnozdravstvene projekte kao primjer uspješnih praksi.

Ipak, usprkos tako iznimnoj biografiji njegov najveći ponos je njegova obitelj, supruga Manica i troje djece koja su na tragu njegove  beskompromisne filozofije ulaganja u znanje završila najprestižnije američke fakultete iz Ivy League.

Weekend_Stjepan_Oreskovic