Egor Petrov

Banda
Kreativni direktor
Ukrajina

Egor Petrov je s dva partnera 2011. osnovao kreativnu agenciju Banda, koja je samo godinu dana od osnutka  postala najučinkovitija agencija u Ukrajini prema nagradama Effie. U posljednjih 11 godina agencija Banda je radila sa svjetski poznatim brendovima kao što su Uber, Eurovision, Puma, Budweiser, MacPaw, Borjomi, ABInBev, Borjomi, Monobank, OLX, Comfy, Better Me, Hellraisers. 

Banda je 2018. postala Red Dot agencija godine, dok je 2019. proglašena najkreativnijom agencijom u središnjoj i istočnoj Europi prema Epici, a 2020. proglašena je najučinkovitijom neovisnom agencijom u svijetu prema nagradama Effie Worldwide zahvaljujući tome što je provodila kampanje na više od 40 svjetskih tržišta.

Tijekom svoje 15-ogodišnje karijere Petrov je dobio preko 200 međunarodnih festivalskih nagrada među kojima su Golden Drum, Cannes Lions, Golden Hummer, KIAF, Red Apple, Effie, Epica, ADC i Red Dot. 

Usprkos više od 200 nagrada osvojenih tijekom 15 godina u oglašavanju, Egovora strast jaka je kao i uvijek. Banda je nedavno otvorila i podružnicu u Los Angelesu, šireći tako svoje poslovanje na globalno tržište, dok istodobno gradi školu za kreativce u Ukrajini.

Weekend_Egor Petrov