Povratak legende Super Bowla na Weekend!

Na 14. Weekend Media Festival dolazi legenda Super Bowla – Pete Radovich, koji će s poznatim europskim sportskim novinarima Guillem Balagueom, Minom Rzouki i Sonyom Kondratenko raspravljati o budućnosti televizijskog sportskog izvještavanja. Riječ je o vrhunskim poznavateljima europskog, ali i svjetskog nogometa koji će komentirati aktualnu situaciju i karakteristike zbog kojih je sport danas uspješan televizijski spektakl.

Mina Rzouki

Pete Radovich čest je gost najboljeg Weekenda u godini, a ove godine, osim što će otkriti kako je Amerikancima prodao nogomet, dio je i programskog organizacijskog tima WMF-a. Sa sudionicima svog panela, etabliranim poznavateljima sportskih novosti i događanja, raspravljat će o tome što sport čini tako jedinstvenim, a ujedno će podijeliti  marketinške, produkcijske i storytelling formule koje su sportu osigurale titulu najvećeg reality showa na svijetu.

Sonya Kondratenko

Taj Amerikanac hrvatskih korijena, potpredsjednik, producent i viši kreativni direktor CBS-a te dobitnik preko 30 Emmyja, dolazi na Weekend Media Festival i 25. rujna će moderirati panel „Sport – The Greatest Reality Show in the World“. Gosti panela su Guillem Balague, novinar i autor, Mina Rzouki, novinarka i voditeljica i Sonya Kondratenko, direktorica digitalnih medija koji će razgovarati o budućnosti sportskih televizijskih prijenosa.

Govornici s međunarodnim iskustvom sportskog izvještavanja

Guillem Balague španjolski je novinar, autor knjiga o sportskim legendama Ronaldu i Messiju, novinar i voditelj koji radi na BBC Radio 5 Live, LaLiga TV-u i španjolskim novinama Sport. Mina Rzouki poznata je i kao European Football Expert, prati i komentira njemačku, španjolsku i talijansku nogometnu ligu, a kao sportska novinarka radi na BBC-ju gdje je vodila i uređivala radijsku emisiju BBC Radio 5 Live. Sonya Kondratenko, fotografkinja je i social media content creator koja radi za talijanski nogometni klub Venezia FC.

Pandemija je već prošle godine poremetila i usporila rad brojnih industrija i kompanija pa tako pada i gledanost mnogih televizijskih žanrova. To ne vrijedi za sportske prijenose koji ne samo da nisu izgubili gledatelje već se broj pratitelja sportskih događanja povećao. Sportski kanali, lige i klubovi predvodnici su novih standarda i trendova, a uspješno su se prilagodili digitalizaciji i sve zahtjevnijoj publici.

Powered by HEP

Uvjet za ulazak na Weekend Media Festival je EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti cijepljene osobe, osobe koje su preboljele Covid-19 u posljednjih 180 dana ili osobe koje imaju negativan PCR ili antigenski test. Antigenski, tzv. brzi test bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor stare Tvornice duhana.

Ovdje su sve informacije za posjetitelje koji dolaze iz zemalja koje nisu članice Europske unije.