Održivost

Ukoliko imate još pitanja o našim naporima oko održivosti ili imate neku ideju, projekt ili prijedlog suradnje, javite nam se

Trud koji uključuje cijelu Weekend ekipu

Naš rad na održivosti se temelji na stalnim i postepenim poboljšanjima. Takav pristup je apsolutno potreban jer cilj Weekenda je implementacija standarda održivosti u cijeloj svojoj organizaciji, a najviše smo usredotočeni na dva prioriteta:

1. Poticanje očuvanja okoliša i optimalno korištenje resursa
2. Pozicioniranje blagostanja u središte Weekend iskustva

Evo nekoliko odgovora na pitanja u vezi očuvanja održivosti za Weekend 2020.

Koje materijale koristite koji se mogu reciklirati?

Mnogo posuđa koje se koristi na festivalskoj lokaciji se može reciklirati, a mi dodatno komuniciramo o pozicijama gdje se to suđe može baciti za daljnju reciklažu. Uložili smo velike napore u postavljanju posebnih kontejnera za reciklažu kako bi svi posjetitelji festivala mogli odlagati svoje plastične čaše i drugi otpad u skladu s tim. Nadalje, pokušavamo promovirati i mnoge druge inicijative diljem festivalske lokacije. Također, naši konobari će Vam uvijek izaći u susret i pokazati gdje možete baciti otpad za reciklažu.

Znači slamke su od sada isključivo papirnate?

Naravno!

Gdje nestanu biljke nakon festivala?

Sve zasađene biljke koje su korištene za potrebe festivala se vraćaju našim partnerima te nastavljaju svoje sretne živote negdje u Hrvatskoj.

 
Kako pomažete oko zaštite Jadranskog mora?

Trudimo se da nikakav štetni materijal ne završi u moru prije, tijekom i poslije festivala. Ukoliko posjetitelji festivala prolaze pokraj mora, pobrinemo se da ne bacaju otpad u more.

cookie_wknd

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti

weekend_vas_voli

DRAGI WEEKENDAŠI

Nakon 12 uspješnih izdanja, ovogodišnje 13. izdanje Weekend Media Festivala, neće se održati zbog globalne pandemije virusa Covid 19.

Jer Weekend nije samo festival – Weekend su ljudi, zabava, sunce, predavanja i druženje, a naša odgovornost prema Weekendašima nam ne dopušta da najveći festival napravimo „polovično“ i uz zdravstvene rizike.

Svima koji su već kupili svoje kotizacije, iznos će biti vraćen u cijelosti, a već sljedeće godine u rujnu čeka nas novo okupljanje na 14. Weekend Media Festivalu!