Održivost

Ukoliko imate još pitanja o našim naporima oko održivosti ili imate neku ideju, projekt ili prijedlog suradnje, javite nam se

Trud koji uključuje cijelu Weekend ekipu

Naš rad na održivosti se temelji na stalnim i postepenim poboljšanjima. Takav pristup je apsolutno potreban jer cilj Weekenda je implementacija standarda održivosti u cijeloj svojoj organizaciji, a najviše smo usredotočeni na dva prioriteta:

1. Poticanje očuvanja okoliša i optimalno korištenje resursa
2. Pozicioniranje blagostanja u središte Weekend iskustva

Evo nekoliko odgovora na pitanja u vezi očuvanja održivosti za Weekend 2020.

Koje materijale koristite koji se mogu reciklirati?

Mnogo posuđa koje se koristi na festivalskoj lokaciji se može reciklirati, a mi dodatno komuniciramo o pozicijama gdje se to suđe može baciti za daljnju reciklažu. Uložili smo velike napore u postavljanju posebnih kontejnera za reciklažu kako bi svi posjetitelji festivala mogli odlagati svoje plastične čaše i drugi otpad u skladu s tim. Nadalje, pokušavamo promovirati i mnoge druge inicijative diljem festivalske lokacije. Također, naši konobari će Vam uvijek izaći u susret i pokazati gdje možete baciti otpad za reciklažu.

Znači slamke su od sada isključivo papirnate?

Naravno!

Gdje nestanu biljke nakon festivala?

Sve zasađene biljke koje su korištene za potrebe festivala se vraćaju našim partnerima te nastavljaju svoje sretne živote negdje u Hrvatskoj.

 
Kako pomažete oko zaštite Jadranskog mora?

Jadransko more dom je čudesnom biljnom i životinjskom svijetu. Izvor je i nadahnuće jedinstvenog načina života koji ističe važnost sklada čovjeka s prirodom. Ono privlači mnoge turiste, moreplovce i ronioce, kao i sve nas koji se godinama uz more nalazimo na Weekendu.

Međutim, naše se more drastično promijenilo.  Zbog neodrživih i neodgovornih ljudskih aktivnosti riskiramo da se veliko plavetnilo pretvori u plavu pustoš.

Kako bismo sačuvali naše more i sva njegova bića već niz godina surađujemo s WWF-om, svjetskom organizacijom za zaštitu prirode. Njihov rad usmjeren je na poboljšanje zdravlja mora, očuvanje bioraznolikosti, osiguravanje gospodarske stabilnosti i promicanje održivog načina života.

I vi možete podržati rad WWF Adrije simboličnim posvajanjem vremešne dame – morske kornjače. Jer vrijeme je da se s poštovanjem odnosimo prema našem osjetljivom i dragocjenom moru i da svi zajedno čuvamo naš plavi planet.