Od akademskog svijeta do kralja uvoza automobila – Nikola Dešković, osnivač kompanije AutoScout24

Dr. Nikola Dešković

Još jedno poznato lice poslovne scene u Hrvatskoj koje će na Weekendu s posjetiteljima podijeliti svoja iskustva je Nikola Dešković. Kao pionir digitalizacije automobilske industrije i vizionar koji stoji iza uspješne kompanije AutoScout24, Dešković se danas bavi promidžbom i oglasima rabljenih automobila. Njegov se AutoScout24 pokazao kao optimalno rješenje za sve koji kupuju rabljeni automobil, a posebno ako su svog „novog starog“ limenog ljubimca odlučili uvesti iz inozemstva.

Poduzetnom Deškoviću AutoScout24 nije jedina kompanija koju je osnovao s ciljem unaprjeđenja čitave automobilske industrije i svega onoga što prethodi kupovini automobila. InstaMotion pokrenuo je 2019., a danas je kao izvršni direktor ove perspektivne poduzetničke priče, usmjeren na cjelokupni proces prodaje, a ne samo na oglašavanje.

Njegovoj ljubavi prema automobilskoj industriji, digitalizaciji i poduzetništvu, prethodio je studij građevine u Splitu, a zatim i na prestižnom bostonskom MIT-u. Na temelju projekta kojeg je ostvario u suradnji s ETH iz Züricha, napisao je svoj doktorat na relaciji SAD – Švicarska. Međutim, iako ga je čekao siguran uspjeh u akademskom svijetu, odlučio se okušati u onom poslovnom te se zaposlio u McKinseyu u Münchenu. To je bila odskočna daska za sve što je uslijedilo u razvoju poslovnih ideja, osnivanju nekoliko kompanija i uspješnoj međunarodnoj karijeri. Više možete pročitati ovdje.