Nemoj scrollati, zaokruži… powered by European Parliament

Kako aktivirati (mlade) glasače?

U današnjem svijetu, u kojem informacije kruže brže nego ikad, često zaboravljamo na važnost aktivnog sudjelovanja u oblikovanju budućnosti, i to putem izlaska na izbore. Zato će se Europski parlament pobrinuti da publika otkrije sve ključne sastojke uspješne institucionalne kampanje i dobije sliku o iznimno izazovnom geopolitičkom kontekstu u kojem će se ona voditi iduće godine jer u Rovinj dolazi glavni direktor komunikacijske službe i glasnogovornik Europskog parlamenta – Jaume Duch Guillot.

Europski parlament donosi odluke koje direktno utječu na svakodnevni život građana Europe – od ekonomije do okoliša, sigurnosti i ljudskih prava. Sudjelovanjem na europskim izborima u lipnju 2024., mladi ljudi mogu dati svoj doprinos i oblikovati smjer u kojem će Europa dalje ići. Zato će se pobliže analizirati raspoloženje birača, faktori koju utječu na izlaznost, uloga tradicionalnih medija, kao i društvenih mreža, te važnost borbe protiv dezinformacija.

Isto tako, glavni direktor komunikacijske službe tijekom izlaganja dotaknut će se i celebritiyja u kampanji te promjena koje traže mlađe generacije glasača kako bi mogli donositi sigurne odluke o procesu glasanja i političkom sustavu. Mobiliziranje mladih može biti izazovno, ali je ključno za očuvanje demokratskog procesa i inkluzivnog političkog okruženja.