Weekend Yoga

yoga2_logo

Monte Mulini Beach Yoga

·         četvrtak (19.9.) 18.00 – 19.00 h

·         petak (20.9.) 08.00 – 09.00 i 18.00 – 19.00 h

·         subota (21.9.) 08.00 – 09.00 i 18.00 – 19.00 h

Uz jogu kroz vinyasa niz vježbi nježno razbudite i pokrenite svoje tijelo i ostanite fit tijekom ovog vikenda. Ujutro, kroz sat joge za razbuđivanje i pokretanje tijela i moždanih vijuga, a navečer umirujućim satom joge kojim opuštamo tijelo od svega nakupljenog tijekom dana.

Power break

·         petak (20.9.) 11.15 – 11.30 h

·         subota (21.9.) 11.15 – 11.30 h

U pauzi za ručak kratki power break od 15 minuta. Kroz nekoliko jednostavnih pokreta i vježbi disanja razbudite i prokrvite tijelo te ispravite posturu. Naučit ćemo i kako svakodnevno za radnim stolom možemo napuniti baterije u samo 15 minuta.

KAKO OSTATI ZDRAV, KADA NA POSLU STALNO SJEDIM? PETAK 11:15 – 12:00

Današnji životni stil čovjeka očituje se sjedilačkim načinom života kojemu pridonosi tehnološki napredak, a očituje se tjelesnom neaktivnošću. Velik broj poslova koji se obavljaju u danu naše tijelo drže pod stalnim laganim opterećenjem, gdje najviše „trpe“ mišići vrata i leđa. Takva stanja očituju se umorom i iscrpljenošću, glavoboljom, nedostatkom koncentracije i poteškoćama s cirkulacijom, a konačni rezultat su kronične ozljede praćene bolnim stanjima.

S obzirom na sve veće zahtjeve poslovnog svijeta, postavlja se pitanje je li tjelovježba i na radnom mjestu nešto što je neophodno? Čija je odgovornost preuzimanje brige o tjelesnom zdravlju u poslovnom okruženju? Te kako već sada svi možemo pridonijeti povećanju vlastite, ali i kolektivne tjelesne i cjelokupne dobrobiti?

Ergonomski trening je preventivni program koji uključuje osvještavanje o opasnostima na radu te praktičnu edukaciju o korištenju radnog prostora, kao i vlastitog tijela u radnoj okolini. Sjedilački način rada, pretjerano fizički aktivan posao ili mnogo vremena provedeno u autu utječu na koštano-mišićni sustav te izazivaju teškoće, bolna stanja, pa čak i ozljede. Ovaj trening namijenjen zaposlenicima u radnom kolektivu, prevencija je navedenog, ali i detekcija postojećih poteškoća te definiranje plana sljedećih akcija.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
HR
EN HR