#Svijetboljihmogucnosti

20.09.2019., Rovinj - 12. Weekend media festival.Predavanje Svijet boljih mogucnosti, Ivan Saric, Goran Bogdan, Matija Hardi, Sara Stojanovic, Marko Vuletic.Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Generacija Z: Ne prate vijesti i ne žele imati šefa

Što spaja, a što razdvaja milenijalce i generaciju Z, provjerili su Ivan Šarić i Goran Bogdan na panelu #SvijetBoljihMogucnosti. Na pozornici su im se pridružili Matija Hardi, vukovarski gimnazijalac koji je sa svojim profesorom napravio uređaj za nadziranje potresa, influencer Marko Vuletić kojeg na YouTubeu i Instagramu prati 350 tisuća ljudi i Sara Stojanović s FERIT-a u Osijeku koja je sa svojim profesorom od smeća napravila meteorološku stanicu.

I dok Šarić i Bogdan pojma nisu imali što je TikTok i tko je James Charles, nova je generacija ‘pala’ na LimeWireu i broju za opće informacije 981, rezultatu tekme Dinamo-Atalanta i udaljenosti Zagreb-Pariz.

Sara ne voli tehnologiju i ima averziju prema društvenim mrežama, dok Matija obožava igrati Minecraft s prijateljima. No, svi troje se slažu da jednog dana žele biti samostalni u radu, bez šefa koji će im ‘visiti’ za vratom. Tu i tamo bace oko na portale s vijestima, no politika ih ne zanima, osim ako nije u obliku memea. I dok su Marko i Matija izvrsno upućeni u društvene mreže te ih koriste u komunikaciji s prijateljima, Sara preferira SMS i pozive.

“Ponekad mi mama dovikne pokoju vijest, no imam osjećaj da općenito znamo jako malo o politici i da bi na tome trebali poraditi”, kazala je Sara.

“Na Instagramu provedem i pet sati na dan, mama mi se zgraža, no moram jer to zahtijeva moj posao”, priznao je Marko koji je shvatio da od društvenih mreža može zarađivati, otvorio obrt i uzeo poticaje od države.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
HR
EN HR