Kids corner

KIDS-CORNER_mali_olimpijac

Stručni treneri za sve klince postavit će poligone prepreka za razvoj motoričkih sposobnosti. Također, naučit ćemo kako postaviti kamp sa šatorima, kako se slaže planinarski ruksak i kroz igru još puno stvari vezano uz kampiranje i planinarenje.

O udruzi Mali olimpijac

Mali Olimpijac je sportska akademija za djecu od 4 do 10 godina. Udruga je osnovana 2011. godine i kroz ovih 9 godina na najkvalitetniji mogući način utječemo na skladan i cjelovit motorički razvoj naših najmlađih polaznika. Plan i program rada, verificiran od strane MZOŠ-a, provode kvalificirani treneri. Treninzima je kroz zabavu i igru obuhvaćeno više od 15 sportova, čija je provedba dodatno prilagođena uzrastu grupe.

Krajnji cilj sportske akademije Mali Olimpijac jest što više djece, na pravilan način, uvesti u svijet sporta te im omogućiti da se osjećaju kao pravi sportaši, ali bez pritiska natjecanja. Neuspjeh natjecanja u ovoj dobi može imati negativne učinke i djecu zauvijek udaljiti od sporta. Umjesto toga, zajednička igra i zabava uz usmjereno vođenje trenera izravno utječu na bolje pamćenje djece, bržu obradu podataka u njihovom mozgu, njihovo logičko zaključivanje te sigurnije i lakše donošenje odluka. Za sve to zasluženo je pravovremeno i primjereno iskustvo!

Mali Avanturist je potprojekt Malog Olimpijca kojemu je cilj kvalitetno provođenje slobodnog vremena roditelja i djeca u prirodnom okruženju. Iskustveno učenje u prirodnom okruženju je najbolji način da djeca uče o biljnom i životinjskom svijetu koji ih okružuje. Priroda je poticajno i izazovno okruženje gdje se djeca uče snalaziti u nepredvidivim situacijama, preuzeti inicijativu, prevladati svoje strahove i ograničenja, razvijati timski duh, ali prije svega dobro se zabaviti.

Kroz protekle 3 sezone s djecom i njihovim roditeljima posjetili smo mnoge predivne lokacije diljem lijepe naše. Obišli smo obronke naše lijepe Bilogore, posjetili Kalnik i Medvednicu, brojna obiteljska gospodarstva Bjelovarsko-bilogorske županije, a posljednji izlet proveli smo u Gorskom kotaru (Zeleni Vir i Vražji prolaz).

Uz jednodnevne izlete, provodimo i višednevne zimske i ljetne kampove za djecu od 6 do 12 godina. 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
HR
EN HR