Hibridni eventi s razlogom su postali hype

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Bliskost, zagrljaj i smijeh u krugu najbližih prijatelja, poznanika i kolega ono su što nam je pandemija koronavirusa u posljednje vrijeme znatno uskratila. Covid kriza je većini poremetila svakodnevne rituale i navike – od ispijanja kave s društvom do rasprave o poslovnim rješenjima s ambicioznim intelektualcima. Najviše je, međutim, utjecala na event industriju i organizaciju događaja, zbog čega se mnogi pitaju jesu li virtualna okupljanja u potpunosti zamijenila omiljena ćaskanja u prirodnom okruženju.

Na panelu pod nazivom „Eventi budućnosti – je li druženju uživo došao kraj?“, Berislav Marszalek, kreator najuspješnije regionalne event platforme Entrio.hr i Boris Kovaček, izvršni direktor i producent Weekend Media Festivala složili su se da je interakcija uživo od ključne važnosti za napredak i razvoj event menadžmenta, ali da su hibridna događanja zbog trenutne situacije u svijetu postala standard od kojeg ne treba bježati.

„Hibridni eventi nedvojbeno predstavljaju izvrsno rješenje. Primjer za to je svakako i ovogodišnji Weekend Media Festival, upravo zato što hibridni pristup ne znači da jedno isključuje drugo, već na optimalan način kombinira najbolje iz oba svijeta. (…) Uz to, hibridni eventi koštaju znatno manje, što znači da je zarada puno veća“, objasnio je Kovaček.

Budućnost donosi nove izazove kojima se moramo prilagoditi na najbolji mogući način, zaključili su govornici. To, naravno, ne podrazumijeva da će stvari krenuti nizbrdo, već da u ruke trebamo uzeti korisne digitalne alate i nove tehnologije kako bi uspjeli realizirati različita događanja s osmjehom na licu, istaknuli su panelisti.

“Nema šanse da je druženju uživo došao kraj. Nikad nije i nikada neće jer se ljudi jednostavno moraju družiti uživo. (…) Eventi budućnosti donijet će nova iskustva i nove zanimljive formate koji će publiku povezati na praktične načine. Zahvaljujući online platformama, pružen nam je kvalitetan networking, stvaranje poslovnih i privatnih poznanstava te zabavu i opuštanje iz udobnosti doma“, zaključio je Marszalek.