FoodTech Startup Competition: Prijave u tijeku

FoodTech Startup Competition inovativni je projekt koji je treću godinu zaredom pronašao svoje mjesto na Weekendu.

Kao i do sada, cilj projekta je okupiti najrelevantnije i istaknute startupove koji svojim radom doprinose rješavanju izazova prehrambene i ugostiteljske scene, a kojeg su pokrenuli Maistra Hospitality Group, Infobip, Pepermint agencija i Kaufland.

Svaka od kategorija ovog natjecanja nosi sa sobom vrijedne nagrade, a sudjelovanje u natjecanju će sudionicima u konačnici pružiti jedinstvenu odskočnu dasku kako bi svoje inovativne ideje s lakoćom pretvorili u stvarna rješenja.

Novost ovogodišnjeg natjecanja je i otvaranje nove kategorije „Maloprodaja“, u koju ulaze i proizvođači hrane ili posebno razvijene tehnologije povezane s maloprodajom. Da pobjednike očekuju vrijedne nagrade, pobrinuo se Kaufland koji će pobjednicima kategorija „Najbolji od najboljih u maloprodaji“ i „Najbolji lokalni proizvođači hrane“ osigurati vrijedne nagrade.

Tako će pobjednik cjelokupne kategorije „Najbolji od najboljih u maloprodaji“ dobiti marketinšku podršku u vrijednosti od 30.000 eura putem Kauflandovih online kanala, dok će pet najboljih domaćih proizvođača hrane, koji se pokažu inovativni, ali tehnički i regulatorno pravilno posloženi i provjereni u kontekstu proizvoda, barkoda i ambalaže, u kategoriji „Najbolji lokalni proizvođači“ dobiti priliku biti uvršteni u Kauflandovu ponudu.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 31. srpnja, a prijave se odnose na startupove koji su u seed i pre-seed fazi, usmjereni na ugostiteljstvo i gastronomiju 360º te prehrambenu tehnologiju s tržišnom metrikom i provjerom kod stvarnih klijenata. Dodatne informacije o samom natjecanju i inicijativni može se pronaći na službenoj Food Tech Startup Competition stranici.