Treće izdanje FoodTech Startup Competitiona, održano u sklopu Weekenda, ponovno je okupilo talentirane natjecatelje, s posebnim naglaskom na sudionike iz regije. Natjecanje je i ove godine privuklo prijave iz cijelog svijeta, što dodatno potvrđuje globalni interes za održivim i inovativnim rješenjima u prehrambenoj industriji.
Jedan od ključnih uspjeha ovog natjecanja je vidljivo podizanje kvalitete prijavljenih projekata. Ove godine su se istaknuli koncepti koji se fokusiraju na održivost, funkcionalnu hranu i tehnološka rješenja za smanjenje otpada.
Tako se i ovogodišnji pobjednik, Crumbs, također fokusira na pitanje održivosti. Ova inovativna aplikacija rješava izazove bacanja viškova hrane, s obzirom na to da se u Hrvatskoj prosječno baca 71 kg hrane po stanovniku, od čega je 40% još uvijek jestivo. Crumbs omogućava korisnicima kupovinu viška hrane iz restorana, pekara i drugih ugostiteljskih objekata po sniženim cijenama. Kroz aplikaciju, korisnici mogu pronaći obroke koji nisu prodani tijekom dana, ali su i dalje svježi i ukusni, što doprinosi smanjenju otpada i omogućava pristup povoljnijim obrocima.
Uz brojne osvojene nagrade, za Crumbs je najvrjednije korištenje Infobip usluga u vrijednosti od 20.000 eura za njihovu platformu.
Također, u kategoriji „Najbolji od najboljih u maloprodaji“ pobjedu je odnio Nutty, čiji su zdravi snackovi privukli pažnju, a njihov je uspjeh nagrađen marketinškom podrškom Kauflanda u vrijednosti od 30.000 eura.
Posjetitelji proglašenja uživali su u doručku i slatkim paketima iznenađenja koje je pripremila Maistra Hospitality Group, a najsretniji su imali priliku osvojiti i Kaufland vaučere.
Zahvaljujemo svim sudionicima na njihovoj kreativnosti i entuzijazmu te se radujemo budućim izazovima i idejama koje će oblikovati budućnost FoodTech industrije. Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže sljedeće godine i postanu dio ove uzbudljive zajednice, a do tada, vidimo se na Weekend Food Festivalu!