Alan Sumina otkrit će sve o gaming tržištu

Alan Sumina

Domaći i globalni trendovi fokus su svakog Weekenda, a među brojnim panelistima i predavanjima istaknut će se i neka od najvećih imena domaće IT scene. U Rovinj dolazi poznati hrvatski tehnološki poduzetnik Alan Sumina, suosnivač i direktor Nanobita. Njegova priča o uspjehu krenula je pokretanjem studija za razvoj mobilnih igara 2008. godine kada je razvio fitness aplikaciju za iOS sustav, a iz kojeg je kasnije nastala jedna od najbrže rastućih tvrtki u Europi. Važan iskorak Nanobit je ostvario 2020. godine kad je prodan švedskoj grupaciji Stillfront za gotovo milijardu kuna.


Gaming tržište u Hrvatskoj se značajno proširilo posljednjih godina te je industrija računalnih igara postala ogromna industrija koja zapošljava čitav spektar različitih stručnjaka, možda čak jedinstveno raznolikih u usporedbi s drugim dijelovima IT sektora. Kod nas još uvijek prevladavaju entuzijastični pojedinci, što je svakako poželjno za počinjanje biznisa, ali nije dovoljno kada treba skalirati posao na veću razinu.


Kakva je točno situacija na hrvatskom i regionalnom gaming tržištu, koje su najveće prepreke, koji kadrovi su najtraženiji, kako je bilo donijeti odluku o exitu te što Nanobit sada planira, samo su neka od pitanja koja će Nikola Sučec (urednik rubrike Biznis, tportal) postaviti Alanu Sumini u razgovoru 1 na 1 – Najgore je kad te drugi hvale.